NewsMakers Повна версія

Зеленський виступив із заявою до 75-річниці від дня депортації кримських татар

KIEV, UKRAINE - APRIL 19, 2019: Ukrainian presidential candidate Volodymyr Zelensky during a debate with Ukrainian presidential candidate, incumbent president Petro Poroshenko at the Olympiyskiy National Sports Complex. The second round of the 2019 Ukrainian presidential election is scheduled for April 21. Anna Marchenko/TASS (Photo by Anna MarchenkoTASS via Getty Images)

Новообраний президент України Володимир Зеленський виступив із заявою до 75-ї річниці від дня депортації. Текст заяви оприлюднено на його сторінці у Facebook.

Читайте також: Зеленський вже підготував указ про розпуск парламенту (документ)

“Сьогодні 75-та річниця початку депортації кримських татар. Цей день нагадує нам, що можна знищити людей, але дух цілого народу – ніколи. Кримські татари повернулися на історичну батьківщину. Та зараз вони знову стали жертвами репресій – як і ті, хто залишився відданим Україні в окупованому Криму. Наша підтримка, наші зусилля, наші думки з ними щодня”, – написав він.

Також Зеленський розповів, що вірить у звільнення батьківщини кримських татар від окупації.

“І хай яким довгим буде шлях до повернення Криму, ми пройдемо його разом з киримли. Ми зробимо це разом. Не забуваймо, що навіть найтемніша ніч закінчується світанком!” – наголосив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram