NewsMakers Повна версія

Журналіста Дениса Бігуса внесли до бази “Миротворця”

Журналіста-розслідувача та редактора видання BIHUS.info Дениса Бігуса внесли до бази “Миротворця”. Його звинувачують у маніпулюванні суспільно важливою інформацією. Мовиться, зокрема, про скандальну справу Свинарчуків-Гладковських.

Читайте також: Луценко звинуватив журналіста Бігуса у зламуванні кодів диска, які стосуються розкрадання “оборонки” (відео)

Інформацію з профілем Бігуса розмістили на сайті “Миротворець”. Сам журналіст також підтвердив це на своїй фейсбук-сторінці.

Чому “Миротворець” вніс Бігуса до своєї бази

Там звинуватили журналіста в маніпулюванні інформацією з метою підриву довіри до державних інституцій України.

Також Бігусу закидають поширення завідомо неправдивої інформації.

Сайт, зокрема, посилається й на рішення Подільського райсуду Києва, який на початку липня цього року визнав недостовірним матеріал BIHUS.info. Мовиться про причетність сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря до злочинних схем в українському оборонному секторі.

Відзначимо, що сам Денис Бігус подав апеляцію на це рішення суду.

Як Бігус відреагував на потрапляння до “Миротворця”

Сам журналіст здивований, що його зачислили до “ворогів України”. Він, зокрема, перерахував численні матеріали-розслідування видання BIHUS.info про корупцію на найвищому рівні в Україні.

Він також додав, що шкодує про те, що сайт “Миротворець” так сильно скотився та занурився в “політику”.

“Як на мене, вони упоролись, як Кива з жомом. І вписуватися за шахраїв заради їхньої політичної помсти це не дуже гідно. Але за великим рахунком, це їхня справа”, – сказав Денис Бігус, пообіцявши пізніше надати розгорнуту відповідь.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram