NewsMakers Повна версія

На Донбасі героїчно загинув військовий із Сумщини Дмитро Гринь (фото)

Сьогодні, 26 лютого,  під час виконання бойового завдання підірвався на вибухівці військовий Дмитро Гринь. Україна зазнала ще одної важкої втрати на Донбасі.

Читайте також: На Донбасі від кулі снайпера загинув військовий з Волині (фото)

Про загибель українського захисника повідомили у пресслужбі Міноборони. Там уточнили, що боєць підірвався на “невстановленому вибуховому пристрої”, повідомляє 24 канал.

Згодом стало відомо, що загиблий військовим був родом з міста Шостка, що на Сумщині. Мер міста Микола Нога розповів, що хлопець навчався у місцевій школі №5, а після її закінчення вступив у Шосткинське вище професійне училище.

На службу в армію Дмитро пішов рік тому – у січні 2019-го.

“Шостка понесла ще одну втрату – на фронті героїчно загинув житель нашого міста Дмитро Гринь, 1992 року народження. З січня 2019 року проходив службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Служив старшим водієм мотопіхотного відділення. Дмитро загинув під час виконання бойових завдань в районі проведення ООС”, – написав Нога.

Чиновник також висловив співчуття родині та близьким загиблого військового: “Схиляємо голови перед пам’яттю захисника”.

З початку доби 26 лютого проросійські бойовики вже 4 рази порушили режим тиші на Донецькому напрямку. Окупанти відкрили вогонь поблизу Мар’їнки та Павлополя.

Окупанти продовжують обстрілювати українські позиції на Донбасі, незважаючи на будь-які домовленості. Лише з початку 2020 року проросійські бойовики більше 130 разів відкрили вогонь. Унаслідок обстрілів загинули 14 військових.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram