NewsMakers Повна версія

“Батьківщина” вимагає припинити тиск на органи місцевого самоврядування

Партія “Батьківщина” вимагає від президента Володимира Зеленського припинити тиск на мера Черкас Анатолія Бондаренка та інших мерів, які “продовжують боротися з епідемією коронавірусу”, пише Українська Правда.

Читайте також: Представники малого бізнесу влаштували акцію протесту на Майдані в Києві

“Опір чинитимуть не лише Черкаси, опір чинитиме вся країна. Країна, яка відчуває себе обманутою і зрадженою. “Батьківщина” вимагає від президента припинити тиск на Анатолія Бондаренка та інших мерів, які продовжують боротися з епідемією, фактично виконуючи провалені центральною владою завдання. Полум’яні привіти” від гаранта Конституції на адресу мера Черкас, а також відверті погрози Анатолію Бондаренку від чиновників президентської канцелярії переходять будь-які межі. Подібного зухвальства українська незалежність ще не знала”, – йдеться в повідомленні.

В партії заявили, що обурені “брутальним тиском, що чиниться останніми днями президентом на органи місцевого самоврядування”.

Там підкреслили, що Зеленський хоче карати мерів, які сьогодні фактично виконують роботу, з якою не впоралися президент, його більшість та його уряди.

У “Батьківщині” заявили також, що президент скористався карантином для “проведення антиконституційних рішень в інтересах міжнародних спекулянтів та легалізації крадіжок національного надбання, які не мають нічого спільного ані з боротьбою з епідемією, ані з подоланням економічної кризи”.

Партія закликала Зеленського “готуватися відповідати за кожне рішення, що було ухвалене всупереч закону, інтересам держави та українців”.

Нагадаємо, влада Черкас з 1 травня пом’якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня. У зв’язку з цим поліція почала кримінальне провадження. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив меру Черкас Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Володимир Зеленський – юридичними наслідкамиСам Бондаренко заявив, що ослаблення карантину в місті безпечно, а правоохоронних органів він не боїться.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram