“Батьківщина” вимагає припинити тиск на органи місцевого самоврядування

3.05.2020, 14:17
71295

Партія “Батьківщина” вимагає від президента Володимира Зеленського припинити тиск на мера Черкас Анатолія Бондаренка та інших мерів, які “продовжують боротися з епідемією коронавірусу”, пише Українська Правда.

Читайте також: Представники малого бізнесу влаштували акцію протесту на Майдані в Києві

“Опір чинитимуть не лише Черкаси, опір чинитиме вся країна. Країна, яка відчуває себе обманутою і зрадженою. “Батьківщина” вимагає від президента припинити тиск на Анатолія Бондаренка та інших мерів, які продовжують боротися з епідемією, фактично виконуючи провалені центральною владою завдання. Полум’яні привіти” від гаранта Конституції на адресу мера Черкас, а також відверті погрози Анатолію Бондаренку від чиновників президентської канцелярії переходять будь-які межі. Подібного зухвальства українська незалежність ще не знала”, – йдеться в повідомленні.

В партії заявили, що обурені “брутальним тиском, що чиниться останніми днями президентом на органи місцевого самоврядування”.

Там підкреслили, що Зеленський хоче карати мерів, які сьогодні фактично виконують роботу, з якою не впоралися президент, його більшість та його уряди.

У “Батьківщині” заявили також, що президент скористався карантином для “проведення антиконституційних рішень в інтересах міжнародних спекулянтів та легалізації крадіжок національного надбання, які не мають нічого спільного ані з боротьбою з епідемією, ані з подоланням економічної кризи”.

Партія закликала Зеленського “готуватися відповідати за кожне рішення, що було ухвалене всупереч закону, інтересам держави та українців”.

Нагадаємо, влада Черкас з 1 травня пом’якшила карантин для частини підприємців міста, хоча в Україні такі послаблення заплановані на 11 травня. У зв’язку з цим поліція почала кримінальне провадження. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив меру Черкас Анатолію Бондаренку жорсткою реакцією, а президент Володимир Зеленський – юридичними наслідкамиСам Бондаренко заявив, що ослаблення карантину в місті безпечно, а правоохоронних органів він не боїться.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com