NewsMakers Повна версія

Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow – L’Echo

Бельгія планує передати Україні зенітні ракети “земля – повітря” Sea Sparrow. Ідеться про вісім одиниць цієї військової техніки, яку Брюссель викупив у Німеччини спеціально, щоб передати Силам оборони України.

Читайте також: В Україні можуть почати мобілізовувати студентів: з’явився текст законопроєкту (фото)

Про це у понеділок, 4 вересня, повідомило видання L’Echo. Ракети цього типу раніше використовували на німецьких фрегатах типу “Бремен”.

З якої платформи Sea Sparrow використовуватиме українська армія, поки що не відомо. Проте, як уточнюють журналісти, раніше повідомлялося, що Україна спільно з Польщею проводить роботи з інтеграції Sea Sparrow на самохідну вогневу установку 9А310 із зенітного ракетного комплексу “Бук”.

Минулого тижня міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомила про посилення протиповітряної оборони України. Вона заявила, що Брюссель має намір передати Києву для боротьби з повномасштабним вторгненням допомогу у сфері ППО, а також боєприпаси. Також вона пообіцяла допомогу з навчанням воїнів ЗСУ.

Також видання пише, що Бельгія передасть Україні техніку на суму 150 мільйонів євро. Нове постачання йтиме на додаток до інших проєктів підтримки України.

RIM-7 Sea Sparrow (англ. “морський горобець”. – Ред.) – це керована корабельна зенітна ракета малої дальності з напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення.

Її розробили на початку 1960-х на базі ракети класу “повітря – повітря” AIM-7 Sparrow. На озброєння було прийнято 1976 року. Вироблялася американською військово-промисловою компанією Raytheon.

Характеристики ракети Sea Sparrow:

маса – близько 230 кг;

довжина – 3,64 м;

діаметр – 203 м;

розмах крил – 1,02 м;

маса бойової частини – 40,5 кг;

швидкість польоту – > 3,5 Мах.

Мінімальна дальність стрільби ракети – 1,5 км, а максимальна – 20-30 км. Вона може уразити ціль на висоті від 6 до 15 240 м.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook