Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow – L’Echo

5.09.2023, 11:31
146206

Бельгія планує передати Україні зенітні ракети “земля – повітря” Sea Sparrow. Ідеться про вісім одиниць цієї військової техніки, яку Брюссель викупив у Німеччини спеціально, щоб передати Силам оборони України.

Читайте також: В Україні можуть почати мобілізовувати студентів: з’явився текст законопроєкту (фото)

Про це у понеділок, 4 вересня, повідомило видання L’Echo. Ракети цього типу раніше використовували на німецьких фрегатах типу “Бремен”.

З якої платформи Sea Sparrow використовуватиме українська армія, поки що не відомо. Проте, як уточнюють журналісти, раніше повідомлялося, що Україна спільно з Польщею проводить роботи з інтеграції Sea Sparrow на самохідну вогневу установку 9А310 із зенітного ракетного комплексу “Бук”.

Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow – L'Echo

Минулого тижня міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер повідомила про посилення протиповітряної оборони України. Вона заявила, що Брюссель має намір передати Києву для боротьби з повномасштабним вторгненням допомогу у сфері ППО, а також боєприпаси. Також вона пообіцяла допомогу з навчанням воїнів ЗСУ.

Також видання пише, що Бельгія передасть Україні техніку на суму 150 мільйонів євро. Нове постачання йтиме на додаток до інших проєктів підтримки України.

RIM-7 Sea Sparrow (англ. “морський горобець”. – Ред.) – це керована корабельна зенітна ракета малої дальності з напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення.

Її розробили на початку 1960-х на базі ракети класу “повітря – повітря” AIM-7 Sparrow. На озброєння було прийнято 1976 року. Вироблялася американською військово-промисловою компанією Raytheon.

Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow – L'Echo

Характеристики ракети Sea Sparrow:

маса – близько 230 кг;

довжина – 3,64 м;

діаметр – 203 м;

розмах крил – 1,02 м;

маса бойової частини – 40,5 кг;

швидкість польоту – > 3,5 Мах.

Мінімальна дальність стрільби ракети – 1,5 км, а максимальна – 20-30 км. Вона може уразити ціль на висоті від 6 до 15 240 м.

Бельгія передасть Україні викуплені у Німеччини зенітні ракети Sea Sparrow – L'Echo

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com