NewsMakers Повна версія

Чому небезпечно стрибати на батуті

Педіатр Ірина Юзуп назвала небезпечні наслідки стрибків на батуті для всього організму

За словами експерта, стрибаючи на батуті, можна отримати серйозні травми. Це пов’язано з тим, що будь-який стрибок – це удари по суглобах. Починаючи з колін, вплив переходить на таз, а потім і удар припадає на хребет. Особливо це стосується дітей, які не навчені правильної техніки стрибка.

Результати такої розваги мало помітні в дитячому віці, але дають про себе знати під час дорослішання. Серед них ушкодження різних відділів хребта, колінних суглобів, м’язів і зв’язок. І це без урахування високого ризику ударів, переломів і вибитих зубів.

Читайте також: У Полтавській області школярі розбили кілька десятків могил на цвинтарі (ФОТО)

Крім того, за словами лікаря, в процесі стрибка можуть дати про себе знати патології, про які навіть не відомо ні дитині, ні батькам.

“Якщо у дитини є порушення з боку системи кровообігу, про які він може не знати, то в момент ударного навантаження може статися розрив судини або відрив тромбу, а це загрожує найнебезпечнішими ускладненнями аж до летального результату. Іноді є внутрішні хвороби, про існування яких батьки дитини і не підозрюють. Вони можуть дебютувати саме на батуті”, – попереджає фахівець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook