Чому небезпечно стрибати на батуті

8.09.2021, 10:30
100499

Педіатр Ірина Юзуп назвала небезпечні наслідки стрибків на батуті для всього організму

За словами експерта, стрибаючи на батуті, можна отримати серйозні травми. Це пов’язано з тим, що будь-який стрибок – це удари по суглобах. Починаючи з колін, вплив переходить на таз, а потім і удар припадає на хребет. Особливо це стосується дітей, які не навчені правильної техніки стрибка.

Результати такої розваги мало помітні в дитячому віці, але дають про себе знати під час дорослішання. Серед них ушкодження різних відділів хребта, колінних суглобів, м’язів і зв’язок. І це без урахування високого ризику ударів, переломів і вибитих зубів.

Читайте також: У Полтавській області школярі розбили кілька десятків могил на цвинтарі (ФОТО)

Крім того, за словами лікаря, в процесі стрибка можуть дати про себе знати патології, про які навіть не відомо ні дитині, ні батькам.

“Якщо у дитини є порушення з боку системи кровообігу, про які він може не знати, то в момент ударного навантаження може статися розрив судини або відрив тромбу, а це загрожує найнебезпечнішими ускладненнями аж до летального результату. Іноді є внутрішні хвороби, про існування яких батьки дитини і не підозрюють. Вони можуть дебютувати саме на батуті”, – попереджає фахівець.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com