NewsMakers Повна версія

Дієтологиня вказала на важливий нюанс при виборі хліба для тих, хто худне

Суперечки навколо питання, чи варто вживати хліб під час схуднення, не затихають навіть серед фахівців. Більшість схиляється до думки, що перевагу варто віддати певним видам і не захоплюватися випічкою. Фахівець з харчування розвінчала міф про те, що житній хліб найбільше корисний при скиданні ваги. Вона зазначила, що по калорійності він точно такий же, як і сорти білого.

Читайте також: Дієтологи розповіли, як правильно пити каву, щоб спалити зайві калорії

Як передає РБК-Україна, про це дієтолог Катя Медушкіна написала на своїй сторінці в Instagram.

Дієтологиня нагадує, що найголовніше – це дивитися на склад хлібобулочного виробу. Для цього потрібно завжди дивитися на етикетки. Також вона повідомила хитрощі продавців, які вони використовують, щоб продати хліб.

“Зараз під виглядом житнього хліба в більшості випадків продається підфарбований пшеничний. Якщо на першому місці в складі продукту вказане пшеничне борошно вищого сорту – то зовсім неважливо, що написано на лицьовій стороні упаковки великими літерами – ми все одно цей хліб повертаємо на полицю. Це прості вуглеводи, не несуть організму ніякої користі”, – написала Медушкіна.

Солодка випічка при схудненні забороняється взагалі.

Самий правильний хліб для бажаючих скинути вагу – це той, який випечено з житнього або пшеничного борошна, цільнозерновий. У цьому борошні міститься велика кількість клітковини, необхідної для правильного харчування.

Також дієтолог нагадала, що не варто забувати про те, що в хлібі з горіхами і різним насінням набагато більше калорій, ніж у такому ж без добавок.

“Будь ласка, не заїдайте хлібом все. Так непомітно можна приплюсувати до своєї добової калорійності 400-600 калорій, навіть не зрозумівши, як так вийшло!” – попередила Медушкіна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram