Суперечки навколо питання, чи варто вживати хліб під час схуднення, не затихають навіть серед фахівців. Більшість схиляється до думки, що перевагу варто віддати певним видам і не захоплюватися випічкою. Фахівець з харчування розвінчала міф про те, що житній хліб найбільше корисний при скиданні ваги. Вона зазначила, що по калорійності він точно такий же, як і сорти білого.
Читайте також: Дієтологи розповіли, як правильно пити каву, щоб спалити зайві калорії
Як передає РБК-Україна, про це дієтолог Катя Медушкіна написала на своїй сторінці в Instagram.
Дієтологиня нагадує, що найголовніше – це дивитися на склад хлібобулочного виробу. Для цього потрібно завжди дивитися на етикетки. Також вона повідомила хитрощі продавців, які вони використовують, щоб продати хліб.
“Зараз під виглядом житнього хліба в більшості випадків продається підфарбований пшеничний. Якщо на першому місці в складі продукту вказане пшеничне борошно вищого сорту – то зовсім неважливо, що написано на лицьовій стороні упаковки великими літерами – ми все одно цей хліб повертаємо на полицю. Це прості вуглеводи, не несуть організму ніякої користі”, – написала Медушкіна.
Солодка випічка при схудненні забороняється взагалі.
Самий правильний хліб для бажаючих скинути вагу – це той, який випечено з житнього або пшеничного борошна, цільнозерновий. У цьому борошні міститься велика кількість клітковини, необхідної для правильного харчування.
Також дієтолог нагадала, що не варто забувати про те, що в хлібі з горіхами і різним насінням набагато більше калорій, ніж у такому ж без добавок.
“Будь ласка, не заїдайте хлібом все. Так непомітно можна приплюсувати до своєї добової калорійності 400-600 калорій, навіть не зрозумівши, як так вийшло!” – попередила Медушкіна.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram