Дієтологи розповіли, як правильно пити каву, щоб спалити зайві калорії

8.10.2020, 11:30
86105

Вчені нагадують, що додаткова щоденна чашка кави (без цукру, вершків) може бути засобом зменшення скупчень жиру на животі. Про це повідомляє Times Now.

Читайте також: Лікарка розповіла, чим корисна кава і чому її не можна пити натщесерце

“Вживання кави три рази на день знижує жир на животі у жінок”, – йдеться у повідомленні.

Кава спалює жир на животі

Ряд досліджень показав, що вживання кави корелює зі скороченням жиру на животі і більш інтенсивною втратою ваги. Даний ефект забезпечується речовиною – стимулятором кофеїном – він прискорює обмінні процеси, що активізує і витрата жиру. Кофеїн міститься майже у всіх комерційних добавках для спалювання жиру.

Ще одна корисна якість кави – напій забезпечує відчуття ситості, що допомагає менше їсти, сприяє зниженню ваги. Згідно з даними Національного дослідження здоров’я і харчування, жінки віком від 20 до 44 років, щодня випивають дві-три чашки кави, демонструють найнижчий рівень жиру в організмі найнижчий. Також встановлено, що середній показник загального жиру в організмі на 2,8 відсотка нижче у жінок різного віку, які випивають дві-три чашки кави в день, в порівнянні з жінками будь-якого віку, які не п’ють каву.

Жінки, які вживають каву, стрункіші

Інша робота, опублікована виданням The Journal of Nutrition, виявила: у жінок віком 45-69 років, які вживали чотири і більше чашки кави, відсоток ожиріння був на 4,1 відсотка нижче, ніж у тих, хто не пив напій.

“Отримані дані дозволяють вважати, що кава містить, крім кофеїну, інші біоактивні сполуки, які регулюють вагу – потенційно вони можуть використовуватися як засіб проти ожиріння”, – заявили дослідники.

Крім здатності прискорювати спалювання жиру, включаючи відкладення на животі, кава може надавати і інші оздоровчі ефекти. Його пиття підвищує рівень енергії, покращує фізичну працездатність, підсилює захист організму від розвитку діабету 2 типу, деменції, хвороб серця і печінки. Цьому сприяє те, що кава містить кілька потужних антиоксидантів і поживних речовин, таких як рибофлавін (B2), пантотенова кислота (B5), ніацин (B3), магній, марганець, калій.

Каву треба пити обережно

Але важливо пам’ятати, що організм може мати підвищену чутливість до кофеїну і погано переносити ароматний напій. До того ж кава може бути небезпечним під час вагітності. Деякі дослідження пов’язують активне споживання кави з ослабленням кісткової тканини, підвищеним занепокоєнням і нервозністю.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com