NewsMakers Повна версія

До України сунуть сильні морози

За кілька днів до України прийдуть морози. Протягом наступних двох діб завдяки теплим повітряним масам із заходу температура повітря буде “плюсовою”, але вже 6-8 січня  холодне арктичне повітря принесе похолодання.

Читайте також: Українцям у січні підвищать пенсії: кому й наскільки

Про це розповіла NV заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

“6-7-8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних та східних регіонах України найхолодніше: вночі -10…-15, на північному сході місцями та до 18-20 градусів морозу”, – каже Голеня.

За її словами, вже 7-8 січня місцями в країні можливе ускладнення погодних умов. На заході та півночі будуть снігопади і хуртовини, на півдні та сході опади будуть переважно у вигляді дощу, а в центрі – дощ з мокрим снігом.

Потім циклон переміститься на схід, а з півночі знову може зайти холодне повітря. Синоптикиня прогнозує, що 9-10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі і заході, але і в центральних та навіть південних і східних областях.

Похолодання завершиться 10 січня, прогнозує синоптикиня. Вже до середини січня морози послабляться  послаблення морозів до 0…-5 градусів у північних областях, на півдні можлива відлига.  і навіть відлига – у південних.

У Києві та області 4-5 січня будуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Вже 6-8 січня прийдуть морози. Крім того, 7-8 січня у регіоні можливі значні снігопади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook