До України сунуть сильні морози

3.01.2024, 15:29
152317

За кілька днів до України прийдуть морози. Протягом наступних двох діб завдяки теплим повітряним масам із заходу температура повітря буде “плюсовою”, але вже 6-8 січня  холодне арктичне повітря принесе похолодання.

Читайте також: Українцям у січні підвищать пенсії: кому й наскільки

Про це розповіла NV заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

“6-7-8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. У північних, центральних та східних регіонах України найхолодніше: вночі -10…-15, на північному сході місцями та до 18-20 градусів морозу”, – каже Голеня.

За її словами, вже 7-8 січня місцями в країні можливе ускладнення погодних умов. На заході та півночі будуть снігопади і хуртовини, на півдні та сході опади будуть переважно у вигляді дощу, а в центрі – дощ з мокрим снігом.

Потім циклон переміститься на схід, а з півночі знову може зайти холодне повітря. Синоптикиня прогнозує, що 9-10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі і заході, але і в центральних та навіть південних і східних областях.

Похолодання завершиться 10 січня, прогнозує синоптикиня. Вже до середини січня морози послабляться  послаблення морозів до 0…-5 градусів у північних областях, на півдні можлива відлига.  і навіть відлига – у південних.

У Києві та області 4-5 січня будуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Вже 6-8 січня прийдуть морози. Крім того, 7-8 січня у регіоні можливі значні снігопади.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com