NewsMakers Повна версія

Дубінський пропонує ввести обов’язкову перевірку нардепів на поліграфі після сесій

Народний депутат “Слуги народу” Олександр Дубінський пропонує законодавчо закріпити обов’язкову перевірку народних депутатів на поліграфі після кожної календарної сесії.

Читайте також: Порошенко заявив про готовність пройти допит на поліграфі у прямому ефірі

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, метою законодавчої ініціативи є встановлення обов’язкового проведення перевірки на поліграфі народних депутатів у межах відповідальності перед виборцями для убезпечення від корупційних ризиків.

Так Дубінський пропонує доповнити закон “Про статус народного депутата України” статтею, в якій передбачити обов’язок народного депутата за підсумками календарної сесії проходити перевірку на поліграфі.

Перелік обов’язкових для проходження перевірки питань, згідно ініціативи нардепа має  затверджувати Національне агентство з питань запобігання корупції а перевірку мають проводити співробітники відповідного структурного підрозділу Ради національної безпеки та оборони або Міністерства оборони України, які мають документ, що засвідчує проходження відповідної підготовки, володіє навичками роботи з поліграфом і методиками проведення дослідження.

За пропозицією Дубінського, перевірка на поліграфі повинна проводиться з обов’язковістю відеофіксації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram