NewsMakers Повна версія

Епіфаній подав ініціативу створення пантеону пам’яті полеглим за волю України

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній висловив думку, що герої, які загинули за волю України, заслуговують більшої пошани, а тому ініціює створення пантеону пам’яті.

Читайте також: Епіфаній ввів спеціальну молитву у ПЦУ в день проведення виборів

На зустрічі з ініціативною групою “Стіна пам’яті” владика Епіфаній закликав взяти приклад з Польщі по увіковічненню пам’яті про національних героїв, встановити єдину дату вшанування полеглих за волю та незалежність України та створити пантеон.

“Стіна пам’яті” – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам’яті з собором та музейним комплексом, адже пам’ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам’ять буде не повною”, – зазначив владика.

За повідомленням прес-служби ПЦУ, на зустріч із митрополитом Київським і всієї України прийшли заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, колишній командир батальйону “Миротворець” Андрій Тетерук, директор Національного військово-історичного музею при Міноборони Андрій Іллєнко та громадський діяч і волонтер Юлія Кононенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram