Епіфаній подав ініціативу створення пантеону пам’яті полеглим за волю України

3.04.2019, 21:14
19349

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній висловив думку, що герої, які загинули за волю України, заслуговують більшої пошани, а тому ініціює створення пантеону пам’яті.

Читайте також: Епіфаній ввів спеціальну молитву у ПЦУ в день проведення виборів

На зустрічі з ініціативною групою “Стіна пам’яті” владика Епіфаній закликав взяти приклад з Польщі по увіковічненню пам’яті про національних героїв, встановити єдину дату вшанування полеглих за волю та незалежність України та створити пантеон.

“Стіна пам’яті” – це тимчасовий захід. В Україні варто створити глобальний Національний пантеон пам’яті з собором та музейним комплексом, адже пам’ять і молитва – це нерозривні речі. Для полеглих молитва є важливою, без неї пам’ять буде не повною”, – зазначив владика.

За повідомленням прес-служби ПЦУ, на зустріч із митрополитом Київським і всієї України прийшли заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, колишній командир батальйону “Миротворець” Андрій Тетерук, директор Національного військово-історичного музею при Міноборони Андрій Іллєнко та громадський діяч і волонтер Юлія Кононенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com