NewsMakers Повна версія

Гастроентерологи назвали найнебезпечнішу закуску до горілки

Маринади, в тому числі −мариновані огірки, у поєднанні з алкоголем можуть призводити до небезпечних для здоров’я наслідків. Як основний консервувальний компонент тут використовується оцет, який може подразнювати слизові оболонки шлунково−кишкового тракту, пояснив АиФ гастроентеролог Сергій В’ялов.

Читайте також: Американські дієтологи назвали п’ять продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок

“Маринади подразнюють слизову оболонку шлунку і в поєднанні з алкоголем можуть викликати запалення. Крім того, посилюється всмоктування алкоголю в шлунок. Той же ефект чинять гострі страви”, − каже лікар.

Якщо часто віддавати перевагу маринованим або гострим закускам, це може призвести до гастритів, ерозії, виразки, попереджає В’ялов. Також ці захворювання можуть проявитися після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже було запалення шлунково-кишкового тракту, ерозія або виразка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram