NewsMakers Повна версія

Іран ігнорує запити України про доступ до “чорних скриньок” збитого літака

Українська сторона не отримала відповіді від Ірану на два запити з проханням отримати доступ до “чорних скриньок” збитого українського літака.

Читайте також: У Зеленського заявили, що літак МАУ міг бути збитий навмисно

Про це повідомила начальниця Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора Поліна Чиж, передає Вголос.

Вона зазначила, що після інформації від іранської сторони про те, що “чорні скриньки” настільки пошкоджені, що їх можна відкрити лише в певних лабораторних умовах в іншій країні, Україна запропонувала для цього свою лабораторію в НТУУ “КПІ” ім. Сікорського.

Відомо, що 15 січня мав приїхати експерт, який повинен оглянути цю лабораторію і фактично дати згоду, повернутися в Іран, забрати “чорні ящики” і повернувся назад в Україну, щоб проводити ці дослідження разом з іншими експертами.

Однак, в Ірані заявили, що 15 січня експерт не приїде. Відтак, Україна вирішила підготувати другий запит про правову допомогу до Ірану з проханням надати доступ до “чорних скриньок” і вирішити питання про можливість їх розшифровки українськими експертами. Відповіді поки немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram