Іран ігнорує запити України про доступ до “чорних скриньок” збитого літака

15.01.2020, 19:12
59938

Українська сторона не отримала відповіді від Ірану на два запити з проханням отримати доступ до “чорних скриньок” збитого українського літака.

Читайте також: У Зеленського заявили, що літак МАУ міг бути збитий навмисно

Про це повідомила начальниця Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора Поліна Чиж, передає Вголос.

Вона зазначила, що після інформації від іранської сторони про те, що “чорні скриньки” настільки пошкоджені, що їх можна відкрити лише в певних лабораторних умовах в іншій країні, Україна запропонувала для цього свою лабораторію в НТУУ “КПІ” ім. Сікорського.

Відомо, що 15 січня мав приїхати експерт, який повинен оглянути цю лабораторію і фактично дати згоду, повернутися в Іран, забрати “чорні ящики” і повернувся назад в Україну, щоб проводити ці дослідження разом з іншими експертами.

Однак, в Ірані заявили, що 15 січня експерт не приїде. Відтак, Україна вирішила підготувати другий запит про правову допомогу до Ірану з проханням надати доступ до “чорних скриньок” і вирішити питання про можливість їх розшифровки українськими експертами. Відповіді поки немає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com