NewsMakers Повна версія

Італійські фахівці перетворюють маски для дайвінгу на апарати для ШВЛ

Цікавий лайфхак придумали італійські інженери, який перетворює маски аквалангу на вентилятор, що рятує життя хворим на коронавірус, такий метод не вимагає закупівлі дорогих апаратів ШВЛ.

Читайте також: У МОЗ пояснили як коронавірус потрапляє під маски (відео)

Про це повідомляє Lenta.ua з посиланням на видання Mirror.

“Італійські інженери перетворюють маски для дайвінгу на апарати для штучної вентиляції легенів, щоб допомогти медикам боротися з пандемією коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

В Італії стартував новий бізнес, компанія Isinnova, що випускає маски для дайвінгу, виготовляє на 3D-принтерах спеціальні клапани, для вентиляції легенів за допомогою її ж масок. Ноу-хау вже надходить до італійських лікарень.

Більш того, фірма також створює адаптери для 3D-друку, здатні перетворювати маску для дайвінгу на функціональну маску для кисневої терапії, що вкрай важливо для допомоги людям з важкими випадками COVID-19.

Ідею компанії підказав головний лікар Gardone Valtrompia Hospital Ренато Фавер.

Компанія виробила вже 100 клапанів і передала їх до лікарень, де їх протестували на медперсоналі, а потім застосували для лікування хворих на COVID-19.

Для вентиляції легенів хворих використовується звичайна маска для дайвінгу, відрегульована для нового завдання з використаних вищеназваних клапанів.

Беручи до уваги ефективність проекту, винахідники вирішили терміново запатентувати з’єднувальний клапан (Charlotte Valve), щоб не допустити будь-яких спекуляцій щодо ціни компоненту.

При цьому патент залишиться безкоштовним для безкоштовного використання в усіх лікарнях світу «при необхідності».

“Наша ініціатива абсолютно некомерційна, ми не отримаємо жодних гонорарів за цю ідею та продаж масок для десятиборства”, – заявили винахідники.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram