Італійські фахівці перетворюють маски для дайвінгу на апарати для ШВЛ

28.03.2020, 13:47
67838

Цікавий лайфхак придумали італійські інженери, який перетворює маски аквалангу на вентилятор, що рятує життя хворим на коронавірус, такий метод не вимагає закупівлі дорогих апаратів ШВЛ.

Читайте також: У МОЗ пояснили як коронавірус потрапляє під маски (відео)

Про це повідомляє Lenta.ua з посиланням на видання Mirror.

“Італійські інженери перетворюють маски для дайвінгу на апарати для штучної вентиляції легенів, щоб допомогти медикам боротися з пандемією коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

В Італії стартував новий бізнес, компанія Isinnova, що випускає маски для дайвінгу, виготовляє на 3D-принтерах спеціальні клапани, для вентиляції легенів за допомогою її ж масок. Ноу-хау вже надходить до італійських лікарень.

Більш того, фірма також створює адаптери для 3D-друку, здатні перетворювати маску для дайвінгу на функціональну маску для кисневої терапії, що вкрай важливо для допомоги людям з важкими випадками COVID-19.

Ідею компанії підказав головний лікар Gardone Valtrompia Hospital Ренато Фавер.

Компанія виробила вже 100 клапанів і передала їх до лікарень, де їх протестували на медперсоналі, а потім застосували для лікування хворих на COVID-19.

Для вентиляції легенів хворих використовується звичайна маска для дайвінгу, відрегульована для нового завдання з використаних вищеназваних клапанів.

Беручи до уваги ефективність проекту, винахідники вирішили терміново запатентувати з’єднувальний клапан (Charlotte Valve), щоб не допустити будь-яких спекуляцій щодо ціни компоненту.

При цьому патент залишиться безкоштовним для безкоштовного використання в усіх лікарнях світу «при необхідності».

“Наша ініціатива абсолютно некомерційна, ми не отримаємо жодних гонорарів за цю ідею та продаж масок для десятиборства”, – заявили винахідники.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com