NewsMakers Повна версія

Ізраїль вдарив по одній із головних військових авіабаз Сирії, яку використовує Росія

Двоє сирійських солдатів загинули та шестеро отримали поранення внаслідок авіаудару ізраїльської авіації по середземноморському портовому місті Тарту.

Читайте також: Партизани кажуть, що навести удар по флоту росіян допомогли севастопольці (фото)

Про це повідомляє Reuters з посиланням на сирійські ЗМІ.

Зазначається, що останній удар також завдано поряд із військовою базою в південній частині Хами, військовим аеропортом Шуайрат на південний схід від центральної провінції Хомс. Ця база є однією з головних військово-повітряних баз країни, яку Росія укріпила та використовувала для проведення рейдів проти повстанців.

Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де стоять російські військові кораблі. Крім того, поблизу розташована також російська авіабаза Хмеймім.

Ізраїльські та регіональні військові експерти вважають, що ці удари є частиною ескалації конфлікту низької інтенсивності, метою якого є уповільнення посилення Ірану в Сирії.

Зазначається, що втручання Росії на боці Ірану допомогло переломити хід війни на користь президента Сирії Башара аль-Асада в конфлікті в країні, який триває більше десяти років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook