Ізраїль вдарив по одній із головних військових авіабаз Сирії, яку використовує Росія

14.09.2023, 17:01
146716

Двоє сирійських солдатів загинули та шестеро отримали поранення внаслідок авіаудару ізраїльської авіації по середземноморському портовому місті Тарту.

Читайте також: Партизани кажуть, що навести удар по флоту росіян допомогли севастопольці (фото)

Про це повідомляє Reuters з посиланням на сирійські ЗМІ.

Зазначається, що останній удар також завдано поряд із військовою базою в південній частині Хами, військовим аеропортом Шуайрат на південний схід від центральної провінції Хомс. Ця база є однією з головних військово-повітряних баз країни, яку Росія укріпила та використовувала для проведення рейдів проти повстанців.

Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де стоять російські військові кораблі. Крім того, поблизу розташована також російська авіабаза Хмеймім.

Ізраїльські та регіональні військові експерти вважають, що ці удари є частиною ескалації конфлікту низької інтенсивності, метою якого є уповільнення посилення Ірану в Сирії.

Зазначається, що втручання Росії на боці Ірану допомогло переломити хід війни на користь президента Сирії Башара аль-Асада в конфлікті в країні, який триває більше десяти років.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com