NewsMakers Повна версія

Колишня дружина Фірташа збирається відсудити в нього 5 мільярдів євро

Dimitri Firtash,Ukraine

Екс-дружина  та її син хочуть відсудити в багатія 5 млрд євро збитків. Вони збираються подати заяву до прокуратури Відня. Про це повідомляє Die Presse.

Читайте також: Мільйонні активи Фірташа було арештовано на Кіпрі

Вона має намір написати заяву про відмивання грошей Фірташа до Центральної прокуратури по боротьбі з економічними злочинами та корупцією. Вона заявляє, що заява також буде стосуватися близького до олігарха політика в Україні, “який займає високу посаду”.

“Колишня дружина Фірташа і її син звинувачують підозрюваних в тому, що вони незаконно вивели кошти з основної компанії і перерахували їх в офшорні компанії на початку 2000-х років”, – йдеться в матеріалі австрійського ЗМІ.

Там додають, що причиною виведення коштів є майбутнє розлучення пари. Підозрювані нібито навіть намагалися “врегулювати” вирішення суперечок з екс-дружиною за допомогою залякувань.

“Ймовірний збиток в позовній заяві повинен скласти близько 5 мільярдів євро”, – зазначили у виданні.

Також повідомляється, що найбільшу шкоду статкам екс-дружини Фірташа нанесли вказівками з Відня, тому розслідувати справу мають австрійські правоохоронці.

Нагадаємо, в січні суд Кіпру наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів. Арешт торкнувся компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.