Мільйонні активи Фірташа було арештовано на Кіпрі

16.01.2019, 13:20
7896

Суд Кіпру наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів. Арешт також торкнувся компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.

Читайте також: Бізнесмени від WOGа: як мережа АЗС групи “Континіум” може перейти до Фірташа

Приводом накладених заходів став позов російського банку “ВТБ”, якому заборгували дві структури бізнесмена – ПрАТ “Юкрейніан Кемікал Продактс” і ТОВ “Титанові інвестиції”, які є власниками низки заводів в Криму. Загальна сума заборгованості становить майже 37,4 млн доларів, повідомляє “Комерсант”.

За даними джерел видання, позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку “ВТБ” і через тиждень булу ухвалено рішення накласти арешт. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня. Одним з відповідачів у ньому є 53-річний український бізнесмен Дмитро Фірташ, який входить в список найбагатших людей України з більш ніж мільярдним статком.

“Комерсант” повідомляє, що Фірташ – бенефіціар приватного акціонерного товариства “Юкрейніан Кемікал Продактс” і зареєстрованого в Росії ТОВ “Титанові інвестиції”

Ці компанії є власниками низки великих хімічних підприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану, що має найрізноманітніше застосування в різних галузях промисловості – від виготовлення паперу та вогнетривкого скла аж до бетону і гуми. При цьому підприємства за своїми потужностями є одними з головних виробників настільки затребуваної продукції на території всієї Східної Європи.

Сам позов “ВТБ” пов’язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку “Юкрейніан Кемікал Продактс” і “Титанові інвестиції”.

У прес-службі банку інформацію про арешт активів підтвердили, проте відмовилися від детальних коментарів.

“Ми підтримуємо рішення окружного суду міста Лімасол про арешт майна Дмитра Фірташа і пов’язаних з ним компаній”, – заявили в банку.

За словами представників банку, основна мета під час роботи з проблемною заборгованістю – повернення кредитних коштів банку. Також там заявили, що “ВТБ” буде продовжувати “домагатися повного повернення грошових коштів усіма доступними способами в рамках законодавства”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com