NewsMakers Повна версія

Кордон на замку: у ДПСУ пояснили посилення контролю військовозобов’язаних

Останнім часом на кордоні фіксують збільшення випадків, коли ухилянти намагаються використати підробні документи для втечі за кордон. Тому посилення перевірок відповідає нормам законодавства та правилам перетину кордону.

Читайте також: Під час найбільшого обміну полоненими не повернули жодного бійця “Азову”, який боронив Маріуполь, – “Редіс”

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, крім підроблених документів, чоловіки можуть також говорити про те, що їдуть перевозити вантажі, супроводжують пасажирів або везуть гуманітарну допомогу. Та не завжди це є правдою.

“Під час ретельної перевірки ми можемо з’ясувати, що чоловіки їдуть зовсім з іншою метою, не визначеною в правилах. І на підставі вивчення або документів, або мети поїздки прикордонники мають право відмовити людині в перетині кордону”, – каже Демченко.

Він нагадав, що кордон можуть перетинати низка категорій чоловіків військовозобов’язаних, які не підлягають призову по мобілізації, або мають відстрочку. Ці чоловіки повинні мати з собою відповідні документи з ТЦК.

“Тому прикордонники можуть перевіряти документи і з ТЦК, які фіксують той факт, що їм надано відстрочку”, – додав Демченко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook