Кордон на замку: у ДПСУ пояснили посилення контролю військовозобов’язаних

5.01.2024, 09:02
152403

Останнім часом на кордоні фіксують збільшення випадків, коли ухилянти намагаються використати підробні документи для втечі за кордон. Тому посилення перевірок відповідає нормам законодавства та правилам перетину кордону.

Читайте також: Під час найбільшого обміну полоненими не повернули жодного бійця “Азову”, який боронив Маріуполь, – “Редіс”

Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, крім підроблених документів, чоловіки можуть також говорити про те, що їдуть перевозити вантажі, супроводжують пасажирів або везуть гуманітарну допомогу. Та не завжди це є правдою.

“Під час ретельної перевірки ми можемо з’ясувати, що чоловіки їдуть зовсім з іншою метою, не визначеною в правилах. І на підставі вивчення або документів, або мети поїздки прикордонники мають право відмовити людині в перетині кордону”, – каже Демченко.

Він нагадав, що кордон можуть перетинати низка категорій чоловіків військовозобов’язаних, які не підлягають призову по мобілізації, або мають відстрочку. Ці чоловіки повинні мати з собою відповідні документи з ТЦК.

“Тому прикордонники можуть перевіряти документи і з ТЦК, які фіксують той факт, що їм надано відстрочку”, – додав Демченко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com