NewsMakers Повна версія

Кутя на узварі з горіхами та родзинками: смачний рецепт головної різдвяної страви

Кутя – традиційна українська страва з пшениці з додаванням меду, маку й горіхів, яку готують на Святвечір. Можна приготувати смачну кутю на узварі.

Читайте також: У Залужного в кабінеті знайшли “жучок”: кого підозрюють і що хотіли почути – нові деталі

Про це повідомляє YouTube-канал “Onyshkevychi“.

Список інгредієнтів

За бажання можна додати до куті курагу, чорнослив, в’ялені вишні та горішки.

Для приготування підготуйте такі інгредієнти:

пшениця – 300 г

мак – 100 г

родзинки – 100 г

журавлина – 50 г

волоські горіхи – 100 г

мед – до свого смаку

цукор – 70 г

узвар – 150 мл

Спосіб приготування

Спочатку пшеницю висипте в каструлю, залийте 1 л води, перемішайте й залиште на 2-3 години настоюватись.

Родзинки й журавлину залийте холодною водою та залиште на 5 хвилин. Потім промийте й обсушіть на рушнику.

Далі мак насипте в глибоку тарілочку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.

Після цього пшеницю промийте, залийте 900 мл холодної води та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на маленькому вогні 50-60 хвилин.

Коли пшениця охолоне, додайте мак, влийте узвар, насипте подрібнені горішки, родзинки з журавлиною.

В кінці додайте мед і перемішайте.

 

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook