NewsMakers Повна версія

Лікар назвав основну загрозу для молодих людей, які перехворіли коронавірусом

Хвороба не обирає людину за віком чи національністю. Саме тому лікарі констатують, що не дивлячись на те, що перебіг коронавірусу у молоді фіксується переважно у легкій формі, є певні моменти ризику для здоров’я людини молодого віку.

Читайте також: Лікар назвав реальну кількість хворих на коронавірус в Україні

Так, названа основна загроза для пацієнтів молодого віку, які  перехворіли на COVID-19. Про це повідомив генеральний секретар італійської Федерації лікарів загальної практики (Fimmg) Сільвестро Скотті.

Фахівець пояснив, що для молодих людей перенесений коронавірус стає першим в житті важким ударом по здоров’ю. Скотті зазначив, що майже третина пацієнтів після одужання продовжують відчувати різні симптоми хвороби. У їх числі тривожність, мінливість настрою і безсоння.

“Якщо літня людина живе з хронічними захворюваннями, то молодий раптом усвідомлює свою крихкість. Він не думає про хвороби як про загрозу для життя.  У молодих людей від 20 до 40 років після зараження виникає емоційний ефект, при якому кожен сигнал організму відчувається в багаторазовому обсязі”,- пояснив медик.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram