Лікар назвав реальну кількість хворих на коронавірус в Україні

8.12.2020, 11:11
91048

Статистика коронавірусу в Україні може значно відрізнятися від реальної картини. Насправді інфікованих може бути в 4 або 5 разів більше, ніж доповідає МОЗ.

Читайте також: Коронавірус в Україні: де та скільки виявили нових хворих

Таку думку висловив провідний український медик, головний лікар одного з медичних діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький, пише ТСН. Він вважає, що не всі хворі роблять ПЛР.

“В середньому, можна множити на 4 або 5. Якщо у нас офіційно була тисяча випадків за добу, помножимо цю цифру на 5, тому що не все зробили ПЛР, і маємо 5 тисяч. А тепер уявіть, що у нас не тисяча людей, а 14 тисяч, які у нас зараз офіційно є. Помножимо цю цифру на 5, це буде 60 тисяч осіб. Ми повинні розуміти, що ця цифра в кілька разів більше”, – розповів лікар.

Тарас Жиравецький каже, що не всі люди мають можливість зробити тест на коронавірус, в тому числі і фінансову. Крім того, потужності українських лабораторій обмежені.

“Потрібно враховувати можливість виконання ПЛР всім бажаючим, можливість лабораторій і можливість українців робити тести на кошти, адже це б’є по бюджету. Адже багато хто фізично не може заплатити 800 або 1000 грн за тест”, – зазначив Жиравецький.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com