NewsMakers Повна версія

Лікарі назвали найшкідливіші овочі

Лікарі розповіли про найшкідливіші для здоров’я овочі, які можуть призвести до набору зайвої ваги та інших проблем зі здоров’ям. Цікаво, що навіть невинна петрушка потрапила в цей список.

Читайте також: Овоч, який бореться з токсинами

Про це пише cosmo.

За даними вчених Гарвардського університету, найшкідливішими вважаються кукурудза, картопля, зелений горошок, капуста кольрабі, петрушка, баклажани і квасоля. Так що ж з ними не так?

Кукурудза

Цей овоч дуже калорійний – 110 ккал в 100 грамах. Учасники дослідження, які регулярно вживали кукурудзу, додавали у вазі по пару кілограм за рік.

Картопля

У картоплі міститься 80 ккал на 100 грамів і сила-силенна крохмалю. І це в відварному овочі без всяких добавок, про смажену і фрі навіть не варто згадувати.

Зелений горошок

В горошку 73 ккал на 100 грамів, а також дуже багато цукру. Якщо ласувати овочем прямо зі стручків, складно зупинитися, адже цей “наркотик” сильніше за насіння.

Капуста кольрабі

Хоча капуста вважається дієтичним овочем, кольрабі – швидше виняток. Наприклад, пекінська капуста містить всього 16 ккал на 100 грамів, а ось кольрабі – в 4 рази більше.

Петрушка

Петрушка багата вітамінами і мікроелементами, та й калорійність у неї невисока (40 ккал на 100 грамів). Проблема зелені в тому, що вона збуджує апетит.

Баклажан

У великих овочах накопичується алкалоїд соланін, який може стати причиною розладу травлення.

Квасоля

При висушуванні і тривалому зберіганні квасоля часто стає притулком для пліснявого грибка, тому для організму така їжа не дуже корисна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram