Лікарі назвали найшкідливіші овочі

18.05.2021, 20:09
96994

Лікарі розповіли про найшкідливіші для здоров’я овочі, які можуть призвести до набору зайвої ваги та інших проблем зі здоров’ям. Цікаво, що навіть невинна петрушка потрапила в цей список.

Читайте також: Овоч, який бореться з токсинами

Про це пише cosmo.

За даними вчених Гарвардського університету, найшкідливішими вважаються кукурудза, картопля, зелений горошок, капуста кольрабі, петрушка, баклажани і квасоля. Так що ж з ними не так?

Кукурудза

Цей овоч дуже калорійний – 110 ккал в 100 грамах. Учасники дослідження, які регулярно вживали кукурудзу, додавали у вазі по пару кілограм за рік.

Картопля

У картоплі міститься 80 ккал на 100 грамів і сила-силенна крохмалю. І це в відварному овочі без всяких добавок, про смажену і фрі навіть не варто згадувати.

Зелений горошок

В горошку 73 ккал на 100 грамів, а також дуже багато цукру. Якщо ласувати овочем прямо зі стручків, складно зупинитися, адже цей “наркотик” сильніше за насіння.

Капуста кольрабі

Хоча капуста вважається дієтичним овочем, кольрабі – швидше виняток. Наприклад, пекінська капуста містить всього 16 ккал на 100 грамів, а ось кольрабі – в 4 рази більше.

Петрушка

Петрушка багата вітамінами і мікроелементами, та й калорійність у неї невисока (40 ккал на 100 грамів). Проблема зелені в тому, що вона збуджує апетит.

Баклажан

У великих овочах накопичується алкалоїд соланін, який може стати причиною розладу травлення.

Квасоля

При висушуванні і тривалому зберіганні квасоля часто стає притулком для пліснявого грибка, тому для організму така їжа не дуже корисна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com