NewsMakers Повна версія

Лікарка назвала помилки, яких припускаються українці при лікуванні коронавірусу

medical mask leather wallet and blue latex glove. virus and economics concept

Лікуванням коронавірусу повинні займатися спеціалісти. Неправильні дії можуть завдати здоров’ю хворих з COVID-19 додаткової шкоди та призвести до ускладнень.

Читайте також: Лікарі заявили, що коронавірус залишається назавжди та повільно руйнує організм

Про це лікарка-інфекціоністка Євгенія Менжуліна заявила в ефірі “Україна 24”.

По-перше, за її словами, не варто зловживати комп’ютерною томографією.  “Комп’ютерна томографія – це не льодяників поїсти, це серйозна доза опромінення. Робити її просто так кожні два дні – це зловживання”, – каже лікарка.

Вона додала, що робити КТ потрібно виключно за призначенням лікаря. “У нас що призначить Google, то пацієнти і роблять. Велика черга на КТ викликана панікою зокрема. Це не лікувальна процедура, а діагностика за потребою”, – наголошує Євгенія Менжуліна.

Друга помилка – це купівля додому кисневого концентратора. Адже, наголошує лікарка, ним потрібно вміти правильно користуватися.

“Неправильне використання небезпечне навіть з протипожежної точки зору, і може спричинити за собою жертви. У нас прийнято, не розбираючись ні в чому, брати найскладніший апарат, концентратор з великим літражем. Я знаю забезпечених людей, які собі додому закупили апарати ШВЛ. Хто на них працюватиме?” – запитує інфекціоністка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram