Лікарка назвала помилки, яких припускаються українці при лікуванні коронавірусу

9.11.2020, 14:30
88633

Лікуванням коронавірусу повинні займатися спеціалісти. Неправильні дії можуть завдати здоров’ю хворих з COVID-19 додаткової шкоди та призвести до ускладнень.

Читайте також: Лікарі заявили, що коронавірус залишається назавжди та повільно руйнує організм

Про це лікарка-інфекціоністка Євгенія Менжуліна заявила в ефірі “Україна 24”.

По-перше, за її словами, не варто зловживати комп’ютерною томографією.  “Комп’ютерна томографія – це не льодяників поїсти, це серйозна доза опромінення. Робити її просто так кожні два дні – це зловживання”, – каже лікарка.

Вона додала, що робити КТ потрібно виключно за призначенням лікаря. “У нас що призначить Google, то пацієнти і роблять. Велика черга на КТ викликана панікою зокрема. Це не лікувальна процедура, а діагностика за потребою”, – наголошує Євгенія Менжуліна.

Друга помилка – це купівля додому кисневого концентратора. Адже, наголошує лікарка, ним потрібно вміти правильно користуватися.

“Неправильне використання небезпечне навіть з протипожежної точки зору, і може спричинити за собою жертви. У нас прийнято, не розбираючись ні в чому, брати найскладніший апарат, концентратор з великим літражем. Я знаю забезпечених людей, які собі додому закупили апарати ШВЛ. Хто на них працюватиме?” – запитує інфекціоністка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com