NewsMakers Повна версія

Лукашенко закликав країни СНД вступати до “Союзної держави” заради ядерної зброї

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав країни СНД вступати до “Союзної держави” (наддержавне утворення Росії та Білорусі), щоб отримати ядерну зброю.

Читайте також: Російські партизани допомагають збирати розвіддані для українських силовиків

Про це Лукашенко заявив у коментарі російським пропагандистам.

Контекст

Недавно президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв дорікнув Москві і Мінську, заявивши Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу, становлять проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

“Я перепрошую, навіть ядерна зброя одна на двох. Є й інший рівень інтеграції, представлений Казахстаном, Киргизстаном, Вірменією. І з цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми будемо працювати в цих умовах – питання концептуальне. Нам потрібно обговорити цю проблему”, – зазначив Токаєв.

Що відповів Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі прокоментував заяву Токаєву про ядерну зброю “одну на двох”.

“Якщо хтось переживає – ну не думаю, що Касим Токаєв переживає з цього приводу. Але якщо раптом, то ніхто не має нічого проти, щоб у Казахстану і у інших країн були такі ж тісні відносини, як у нас з Російською Федерацією. А це дуже просто: в союз з Росією і Білоруссю потрібно вступати. Все! І буде ядерна зброя на всіх. Стратегічно ми повинні розуміти, що у нас унікальний шанс об’єднатися”, – заявив Лукашенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook