Лукашенко закликав країни СНД вступати до “Союзної держави” заради ядерної зброї

28.05.2023, 18:05
141314

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав країни СНД вступати до “Союзної держави” (наддержавне утворення Росії та Білорусі), щоб отримати ядерну зброю.

Читайте також: Російські партизани допомагають збирати розвіддані для українських силовиків

Про це Лукашенко заявив у коментарі російським пропагандистам.

Контекст

Недавно президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв дорікнув Москві і Мінську, заявивши Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу, становлять проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

“Я перепрошую, навіть ядерна зброя одна на двох. Є й інший рівень інтеграції, представлений Казахстаном, Киргизстаном, Вірменією. І з цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми будемо працювати в цих умовах – питання концептуальне. Нам потрібно обговорити цю проблему”, – зазначив Токаєв.

Що відповів Лукашенко

Самопроголошений президент Білорусі прокоментував заяву Токаєву про ядерну зброю “одну на двох”.

“Якщо хтось переживає – ну не думаю, що Касим Токаєв переживає з цього приводу. Але якщо раптом, то ніхто не має нічого проти, щоб у Казахстану і у інших країн були такі ж тісні відносини, як у нас з Російською Федерацією. А це дуже просто: в союз з Росією і Білоруссю потрібно вступати. Все! І буде ядерна зброя на всіх. Стратегічно ми повинні розуміти, що у нас унікальний шанс об’єднатися”, – заявив Лукашенко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com