NewsMakers Повна версія

Луценко заявив про відсутність доказів причетності Кучми до смерті Гонгадзе

Генеральний прокурор України повідомив ЗМІ, що причетність Леоніда Кучми до справи Гонгадзе не доведено через відсутність доказів. Що стосується смерті екс-голови МВС Юрія Кравченка, посадовець назвав це самогубством.

Читайте також: “Усі замовники та організатори вбивства Гандзюк встановлені”, – Луценко

Учора Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю програмі “В гостях у Дмитра Гордона” заявив, що юридичні докази причетності Леоніда Кучми до  вбивства Григорія Гонгадзе відсутні, – повідомляє DW.

“У мене немає зараз юридичних доказів того, що особисто Кучма давав команду на знищення Гонгадзе”, – говорить Луценко. Він також зазначив, що  майор Микола Мельниченко не віддав у прокуратуру оригінальні записи з кабінету другого президента, які він таємно робив.

Стосовно справи смерті екс-голоси МВС Юрія Кравченка, Луцено переконаний, що це було самогубство. Приводом до такого кроку стала повістка до прокуратури. “Він був у шоці, він був особистістю, яка не уявляла себе не на волі”, – сказав Луценко, цитує агентство “Інтерфакс-Україна”.

Відомо, Кравченка було знайдено мертвим на його дачі в Конча-Заспі 4 березня 2005 року. У той же день він мав давати покази у прокуратурі по справі вбивства журналіста Григорія Гонгадзе.