NewsMakers Повна версія

Львівським медикам планують виділити до зарпати по 10 тисяч гривень доплати

Сьогодні, 30 березня, міський голова Львова Андрій Садовий планує підписати розпорядження про нарахування доплати медикам, які працюють в умовах коронавірусної інфекції Covid-19, пише Zaxid.net.

Читайте також: На Закарпатті жінка інфікувала коронавірусом 19 людей у церкві

За його словами, проект розпорядження якраз готують.

“Сьогодні я підпишу розпорядження, що всі лікарі, медсестри, санітарки, які працюють і будуть працювати з тими людьми, які мають підозру на коронавірус, будуть мати за місяць по 10 тис. грн доплати. Це дуже важливо, бо вони ризикують”, – зазначив Андрій Садовий.

За його словами, ці кошти вдасться нараховувати, зменшивши бюджетні видатки.

“Ми не будемо зараз нараховувати премії міським чиновникам, які зараз працюють віддалено. Також ті, хто працює в комунальній сфері, ті, хто ризикує, вони також матимуть надбавки до зарплати”, – пояснив міський голова.

Також він розповів, що сьогодні починають проводити експрес-тести усім водіям громадського транспорту та соціальним працівникам. Тестування проходитимуть і медичні працівники. Окрім того перевірятимуть і тих, хто забезпечує життєдіяльність міста, а також перебуває в постійному спілкуванні з людьми та має більше шансів заразитися.

Також Андрій Садовий розповів про ситуацію з поширенням коронавірусу у Львові. За його словами, зараз на самоізоляції вдома перебуває 77 людей, в обласній інфекційній лікарні з підозрою на коронавірус – 64 особи. На Львівщині лабораторно підтверджені 5 випадків коронавірусної інфекції, 1 людина перебуває в лікарні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram