NewsMakers Повна версія

Мер Черкас подав до суду на Зеленського

Адвокат мера Черкас Денис Ципін подав до суду на президента України Володимира Зеленського позов про захист честі та гідності свого клієнта Анатолія Бондаренка.

Читайте також: Зеленський підписав програму співпраці з НАТО на 2020 рік

Про це Ципін заявив під час відеозвернення 26 травня.

Бондаренко просить суд стягнути з Володимира Зеленського на свою користь моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації в розмірі однієї гривні.

“Я, Денис Ципін, адвокат мера Черкас Анатолія Бондаренка, подаю до Печерського районного суду міста Києва позовну заяву про захист честі і гідності, ділової репутації мера Черкас”, – каже Ципін

Як пояснив адвокат Ципін, “компенсацію” довелося просити тому, що Верховний Суд України, дійшов висновку, що “належним засобом захисту честі та гідності є відповідь на такі образи (а не заява в суд)”. До суду пропонується звертатися лише по грошове відшкодування.

“Якщо це якийсь слюсар з водокачки, то, можливо, для нього це великі гроші, 10 тисяч гривень. А для мера Черкас, і то, як спаплюжив його честь і гідність президент, це ніщо. Вся країна, можна сказати, замислюється над питанням, чи мер Черкас бандит чи ні? Зрозуміло, що ні. Але президент наш вважає по-іншому”, – додав адвокат.

У позовній заяві йдеться про те, що “такі фрази в контексті його відповіді журналісту про мера Черкас були сприйняті позивачем і суспільством як то, що Президент України назвав мера Черкас бандитом”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram