NewsMakers Повна версія

Меркель заявила, що ЄС не зніматиме з Росії санкції до повної деокупації Криму

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС не скасує санкції, доки Росія не поверне Крим до складу України. Про це Меркель сказала на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, пише УНІАН.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Ангелою Меркель (фото)

Вона повідомила, що обговорювала із Зеленським питання відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Канцлер ФРН нагадала, що стосовно Донбасу “останнім часом не досягнуто прогресу”. При цьому, в контексті Донбасу, вона заявила, що мова наразі йде не про посилення санкцій, а про їх продовження.

“Ми вважаємо, що Рада ЄС має досягнути єдності і прийняти це одноголосно”, – сказала Меркель. Також вона привітала ініціативи Зеленського щодо покращення гуманітарної ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також щодо виконання Мінських угод.

Водночас Меркель наголосила, що “санкції не будуть скасовані, доки Крим не буде повернуто до України”. Голова німецького уряду запевнила, що ФРН підтримує Україну у питанні відновлення територіальної цілісності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram