Меркель заявила, що ЄС не зніматиме з Росії санкції до повної деокупації Криму

18.06.2019, 17:12
29670

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС не скасує санкції, доки Росія не поверне Крим до складу України. Про це Меркель сказала на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Берліні, пише УНІАН.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Ангелою Меркель (фото)

Вона повідомила, що обговорювала із Зеленським питання відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Канцлер ФРН нагадала, що стосовно Донбасу “останнім часом не досягнуто прогресу”. При цьому, в контексті Донбасу, вона заявила, що мова наразі йде не про посилення санкцій, а про їх продовження.

“Ми вважаємо, що Рада ЄС має досягнути єдності і прийняти це одноголосно”, – сказала Меркель. Також вона привітала ініціативи Зеленського щодо покращення гуманітарної ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також щодо виконання Мінських угод.

Водночас Меркель наголосила, що “санкції не будуть скасовані, доки Крим не буде повернуто до України”. Голова німецького уряду запевнила, що ФРН підтримує Україну у питанні відновлення територіальної цілісності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com