NewsMakers Повна версія

На колишньому заводі Порошенка в Севастополі будуть лагодити короблі для Чорноморського флоту РФ

Підприємство Севморзавод, що раніше належало  Петру Порошенко, буде ремонтною базою для кораблів Чорноморського флоту РФ. Про це заявив директор заводу Володимир Баженов, пишуть ″РІА Новости″.

Читайте також:  Показали відео, де Порошенко вживає заборонений лікарями RedBull після мітингу на Олімпійському

Для цього окупаційна влада розробили програму його модернізації та реконструкції.

Баженов розповів, що завод має два промислові майданчики: Південний та Інкерман, загальною площею 53 га. Є два сухих дока, спеціалізовані цехи для ремонту корпусу, виготовлення корпусних конструкцій, суднового обладнання, систем і трубопроводів. Добудова і швартовні випробування проходять у спеціальних набережних, обладнаних необхідними комунікаціями.

Відтак, усі ці фактори створюють умови для ремонту, докування, переобладнання і модернізації кораблів та суден різного класу і призначення.

Севастопольський морський завод – одне з найбільших в Україні підприємств, що спеціалізуються на військовому і комерційному суднобудуванні та судноремонті. Дочірніми компаніями заводу є ТОВ СРУП ССЗ Лазаревське Адміралтейство, ДП Внешекономсервіс, ТОВ Севмортранс, ТОВ Севморверфь, ЗАТ ФСК Адміралтейська і ТОВ Жив – Уют.

З вересня 2010 року основним акціонером Севморзаводу виступає ПАТ ЗНКІФ Прайм Ессетс Кепітал Петра Порошенка, який має на сьогоднішній день 89,3% акцій суднобудівного заводу.

Нагадаємо, що в лютому 2015 року окупаційна адміністрація Севастополя прийняла постанову про націоналізацію підприємств міста, в тому числі Севморзаводу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram