На колишньому заводі Порошенка в Севастополі будуть лагодити короблі для Чорноморського флоту РФ

15.04.2019, 20:35
21066

Підприємство Севморзавод, що раніше належало  Петру Порошенко, буде ремонтною базою для кораблів Чорноморського флоту РФ. Про це заявив директор заводу Володимир Баженов, пишуть ″РІА Новости″.

Читайте також:  Показали відео, де Порошенко вживає заборонений лікарями RedBull після мітингу на Олімпійському

Для цього окупаційна влада розробили програму його модернізації та реконструкції.

Баженов розповів, що завод має два промислові майданчики: Південний та Інкерман, загальною площею 53 га. Є два сухих дока, спеціалізовані цехи для ремонту корпусу, виготовлення корпусних конструкцій, суднового обладнання, систем і трубопроводів. Добудова і швартовні випробування проходять у спеціальних набережних, обладнаних необхідними комунікаціями.

Відтак, усі ці фактори створюють умови для ремонту, докування, переобладнання і модернізації кораблів та суден різного класу і призначення.

Севастопольський морський завод – одне з найбільших в Україні підприємств, що спеціалізуються на військовому і комерційному суднобудуванні та судноремонті. Дочірніми компаніями заводу є ТОВ СРУП ССЗ Лазаревське Адміралтейство, ДП Внешекономсервіс, ТОВ Севмортранс, ТОВ Севморверфь, ЗАТ ФСК Адміралтейська і ТОВ Жив – Уют.

З вересня 2010 року основним акціонером Севморзаводу виступає ПАТ ЗНКІФ Прайм Ессетс Кепітал Петра Порошенка, який має на сьогоднішній день 89,3% акцій суднобудівного заводу.

Нагадаємо, що в лютому 2015 року окупаційна адміністрація Севастополя прийняла постанову про націоналізацію підприємств міста, в тому числі Севморзаводу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com