NewsMakers Повна версія

На Тернопільщині жінку ошукав “американський військовий”

Жительку Тернопільщини ошукав через соцмережу чоловік, який представився американським військовослужбовцем, вмовивши жінку оплатити доставку бандеролі вартістю на 50 тис. грн з, нібито, великою сумою грошей.

Читайте також: Шахраї відібрали у пенсіонерки 100 тисяч гривень

Про це повідомляє відділ комунікації Тернопільської області.

За словами правоохоронців, потерпіла спілкувалася з шахраєм впродовж чотирьох місяців.

“У січні до неї в друзі у соцмережі додався американський військовослужбовець. Між ними зав’язалося спілкування та віртуальна дружба. За деякий час чоловік сказав, що скоро виходить на пенсію і його чекають дуже великі гроші. Проте вони оподатковуються державою. Аби не втратити копійку, іноземець попросив подругу допомогти: він вишле їй бандероль з грошима, вона оплачує її, а кошти ділять на обох”, – йдеться у повідомленні.

За деякий час жінці дійсно зателефонувала невідома особа, яка спілкувалася українською мовою. Незнайомка повідомила, що є представником Бориспільського аеропорту, а на ім’я жительки Кременеччини прийшла велика бандероль. Її оформлення вартує в межах 50 тисяч гривень.

Отримувачка таких грошей не мала, а тому написала американському товаришу. Останній її переконав, що, заплативши 50 тисяч гривень, вона отримає 700 тисяч доларів. Жінка повірила, взяла кредит і перевела на вказаний рахунок необхідну суму. Проте передачі не отримала, а сторінки американського військового пенсіонера у соцмережах не знайшла.

Зрозумівши, що потрапила у руки шахраїв, з заявою звернулася до правоохоронців.

Наразі триває слідство, подія внесена в ЄРДР за статтею 190 частина 1 ККУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram