На Тернопільщині жінку ошукав “американський військовий”

26.04.2019, 15:50
22653

Жительку Тернопільщини ошукав через соцмережу чоловік, який представився американським військовослужбовцем, вмовивши жінку оплатити доставку бандеролі вартістю на 50 тис. грн з, нібито, великою сумою грошей.

Читайте також: Шахраї відібрали у пенсіонерки 100 тисяч гривень

Про це повідомляє відділ комунікації Тернопільської області.

За словами правоохоронців, потерпіла спілкувалася з шахраєм впродовж чотирьох місяців.

“У січні до неї в друзі у соцмережі додався американський військовослужбовець. Між ними зав’язалося спілкування та віртуальна дружба. За деякий час чоловік сказав, що скоро виходить на пенсію і його чекають дуже великі гроші. Проте вони оподатковуються державою. Аби не втратити копійку, іноземець попросив подругу допомогти: він вишле їй бандероль з грошима, вона оплачує її, а кошти ділять на обох”, – йдеться у повідомленні.

За деякий час жінці дійсно зателефонувала невідома особа, яка спілкувалася українською мовою. Незнайомка повідомила, що є представником Бориспільського аеропорту, а на ім’я жительки Кременеччини прийшла велика бандероль. Її оформлення вартує в межах 50 тисяч гривень.

Отримувачка таких грошей не мала, а тому написала американському товаришу. Останній її переконав, що, заплативши 50 тисяч гривень, вона отримає 700 тисяч доларів. Жінка повірила, взяла кредит і перевела на вказаний рахунок необхідну суму. Проте передачі не отримала, а сторінки американського військового пенсіонера у соцмережах не знайшла.

Зрозумівши, що потрапила у руки шахраїв, з заявою звернулася до правоохоронців.

Наразі триває слідство, подія внесена в ЄРДР за статтею 190 частина 1 ККУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com