NewsMakers Повна версія

На захоплених українських кораблях перебували співробітники СБУ

Голова Служби безпеки України Василь Грицак підтвердив інформацію про перебування співробітників військової контррозвідки СБУ на борту кораблів ВМС України, які були атаковані й захоплені у Керченській протоці.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: що зміниться

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що офіцери виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України, як це передбачено статтею 12 Закону України “Про Службу безпеки України”.

“Здивування” ж окремих офіційних осіб РФ щодо присутності співробітників СБУ на борту кораблів зовсім не свідчить про відсутність подібної практики в органах контррозвідки країни-агресора. Але справжнє здивування викликає той факт, що проти двох українських катерів і малого буксира росіяни застосували шість “ФСБшних” та чотири військово-морських плавзасоби, а також бойові гелікоптери і літаки ВКС РФ”, – йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією СБУ, один із російських штурмовиків використав проти українських катерів дві бойові некеровані ракети, внаслідок чого один із офіцерів СБУ отримав важке поранення.