Деякі салати, які користуються великою популярністю, насправді не так вже й корисні, а за енергетичною цінністю можуть і зовсім поступитися фастфуду.
Читайте також: Чому цукор шкідливий для здоров’я та як від нього відмовитися: поради
Салат – універсальне блюдо, яке можна приготувати з різних інгредієнтів, і воно буде прикрашати будь-який стіл. Але більшість може нашкодити вашому здоров’ю, пише “Comments.ua”.
Оселедець під шубою
Варені овочі, які входять до складу цього салату, мають високий глікемічний індекс, і разом вони підвищують рівень цукру в крові. Такий салат не рекомендується для частого вживання, хіба що по великих святах. Якщо хочете зробити його більш корисним для здоров’я, тоді не соліть його і обмежтеся малою порцією.
Крабовий салат з рисом
Улюблений багатьма крабовий салат з додаванням рису також вельми калорійний. У нього входить охолоджений рис, в якому утворюється більше резистентного крохмалю, а його не розщеплюють ферменти підшлункової залози. Плюс до всього, основу салату складають крабові палички, в яких мінімум користі, зате багато хімічних добавок. І всі інгредієнти заправляються майонезом, а його теж складно назвати корисним.
Олів’є
Ще один салат, який користується великою популярністю. Основна його шкода в майонезній заправці, яка “навантажує” організм, зокрема за рахунок різних харчових добавок. Та й докторська ковбаса не найкорисніший інгредієнт, тому що містить сою, крохмаль та мінімум м’яса. Щоб олів’є було більш корисним, слід замінити майонез на сметану, а ковбасу – на яловиче серце.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram