NewsMakers Повна версія

Назвали способи швидко знизити тиск

Незважаючи на те, що сучасний фармринок пропонує велику кількість ліків для зниження тиску, іноді під рукою потрібної таблетки може не виявитися.

Читайте також: Ягоди китайського лимонника знижують тиск

В цьому випадку можна скористатися кількома простими способами, пише Країна здоров’я.

Як показують дослідження, нормалізувати тиск, допоможе правильне глибоке дихання. Для початку потрібно розслабитися і заплющити очі. Потім зробити вдих, рахуючи до п’яти, і також повільно видихнути. Протягом трьох-п’яти хвилин такої вправи збільшиться приплив крові до всіх органів, включаючи кінцівки, за рахунок чого тиск впаде.

Крім того, можна використовувати гарячу воду. Для цього в тазик потрібно налити воду температурою близько 45°C і опустити в неї руки або ноги на 10 хвилин. В результаті цієї процедури розширяться судини в кінцівках, і до них приплине кров.

Також можна потримати руки під прохолодною проточною водою. Вона знизить частоту серцевих скорочень, що своєю чергою, зменшить тиск.

Крім цього, можна випити теплий чай з м’ятою. Активні компоненти цієї рослини сприяють розширенню судин, завдяки чому поліпшується кровообіг і рівень тиску поступово знижується.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram