Назвали способи швидко знизити тиск

23.01.2021, 18:07
93493

Незважаючи на те, що сучасний фармринок пропонує велику кількість ліків для зниження тиску, іноді під рукою потрібної таблетки може не виявитися.

Читайте також: Ягоди китайського лимонника знижують тиск

В цьому випадку можна скористатися кількома простими способами, пише Країна здоров’я.

Як показують дослідження, нормалізувати тиск, допоможе правильне глибоке дихання. Для початку потрібно розслабитися і заплющити очі. Потім зробити вдих, рахуючи до п’яти, і також повільно видихнути. Протягом трьох-п’яти хвилин такої вправи збільшиться приплив крові до всіх органів, включаючи кінцівки, за рахунок чого тиск впаде.

Крім того, можна використовувати гарячу воду. Для цього в тазик потрібно налити воду температурою близько 45°C і опустити в неї руки або ноги на 10 хвилин. В результаті цієї процедури розширяться судини в кінцівках, і до них приплине кров.

Також можна потримати руки під прохолодною проточною водою. Вона знизить частоту серцевих скорочень, що своєю чергою, зменшить тиск.

Крім цього, можна випити теплий чай з м’ятою. Активні компоненти цієї рослини сприяють розширенню судин, завдяки чому поліпшується кровообіг і рівень тиску поступово знижується.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com