NewsMakers Повна версія

“Не потрібно одразу шипіти”: Меркель закликала до відкритих дебатів, щоб припинити війну Росії проти України

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель порадила “не надто звужували видноколо” щодо пошуків рішення та перемовин про припинення війни Росії проти України.

Читайте також: В Угорщині заявили, що її народ “заплатив занадто високу ціну за війну в Україні”

Про це Меркель сказала під час виступу на Лейпцизькому книжковому ярмарку, передають журналісти німецької громадської телевізійної компанії ZDF.

Ексканцлерка також закликала до відкритих дебатів з метою припинення агресивної війни Росії проти України.

“Для мене важливо, і я завжди намагалася, щоб ми не надто звужували своє видноколо. Коли хтось, як Вольфганг Ішингер, колишній голова Мюнхенської безпекової конференції, каже, що потрібно думати про те, що в якийсь момент доведеться вести перемовини, то не потрібно одразу шипіти на нього”, – наголосила Меркель.

Вона також також виправдала власну політику щодо РФ та рішення в галузі енергетичної політики, які зробили Німеччину сильно залежною від російського газу.

“Я б вважала за краще, щоб газ імпортувався з Великої Британії та Норвегії, як ми це робили раніше, і з Нідерландів. Але вони більше не були доступні. Для нас питання стояло так: дорожчий СПГ – на третину дорожче – або дешевший російський газ”, – сказала вона.

Меркель також відповіла на запитання про те, чому досі не визнає свої помилки.

“Чесно кажучи, я не знаю, чи буде це мати заспокійливий ефект, якщо я зараз просто скажу щось, про що я не думала, тільки для того, щоб зараз визнати помилку”, – сказала Меркель.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook